"Listarea de la Londra cred ca va fi undeva la sfarsitul anului viitor deoarece perioada de pregatire necesita cam 6-9 luni. Listarea implica multe schimbari structurale. Va trebui sa obtinem suportul brokerilor de acolo. Trebuie sa facem roadshow-uri in care sa explicam investitorilor din SUA, China si alte tari, cine este Romania, unde este Romania. Trebuie sa punem Romania pe harta prin administrarea fondului", a afirmat Mobius, prezent la Adunarea Generala a Actionarilor.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, luni, in cadrul adunarii generale, numirea companiei britanice Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde de lei.

Statul detine, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice, 49,01% din capitalul Fondului Proprietatea, iar restul titlurilor se afla in posesia persoanelor deposedate abuziv si a unor investitori.