Dan Greenhaus, de la BTIG explica: “Dupa cum putem observa, ianuarie este un indicator important pentru performanta intregului an. In 2008, de exemplu, ianuarie s-a prabusit cu 6,12% si intreg anul a fost scazut cu 38,5 procente. O scurta privire asupra altor luni din an ne arata exact acelasi trend.”

“Ideea este ca ianuarie e un important indicator pentru oricare alta luna din an. Cu toate astea, atunci cand facem aceeasi analiza pe alte perioade din an, invatam urmatoarele lucruri: atunci cand bursa se prabuseste in februarie, indicatorul S&P 500 ajunge la finalul celor 12 luni la 2%. Cand februarie este o luna fructuoasa, nivelul S&P ajunge la 12,5%. Cand pietele financiare se prabusesc in martie, S&P ajunge la finalul anului la 3,5%. Cand bursele cresc in martie, S&P ajunge la finalul celor 12 luni la 11,46%”, explica traderul.

Acelasi lucru se intampla si cu luna aprilie. O scadere a burselor in a patra luna din an determina indicatorul S&P sa ajunga la sfarsitul anului la -0,23%. In schimb, cand pietele de capital inregistreaza crestere in aprilie, S&P 500 inregistreaza 12,87%.

Acestea fiind spuse, evolutia burselor in aceasta luna va determina evolutia lui 2012 in ceea ce priveste pietele de capital. Ramane de vazut, insa, daca vom avea de-a face cu un an fructuos pe pietele financiare.

Citeste si:

Cum se modifica remunerarea angajatilor sau impozitarea anumitor categorii de venituri. Noul Cod Fiscal, explicat pe larg de consultanti

Colapsul zonei euro incepe in 2012. Doua tari vor renunta la moneda unica. Merkel si Sarkozy nu ne linistesc