KBC Securities, cea mai mare firma de brokeraj de pe bursa locala, detinuta anterior de belgienii de la KBC, a ajuns in prezent sa fie controlata de Bogdan Juravle si Sorin Apostol, fiecare avand o participatie de 47,5% din capital, potrivit CNVM, care a autorizat recent schimbarile din structura actionariatului societatii de brokeraj.

"Este o investitie semnificativa pentru noi in brokeraj si suntem direct interesati in dezvoltarea pietei de capital din Romania. Vom fi adeptii modernizarii pietei de capital si consideram ca Romania are un potential imens nevalorificat", a declarat Bogdan Juravle, noul director general al Swiss Capital (fosta KBC Securities), care anterior a coordonat echipa de brokeri a societatii.

Arbitrul pietei a aprobat si noua denumire a societatii, Swiss Capital, vechea denumire a firmei de brokeraj pe care o avea inainte de venirea belgienilor. Iesirea grupului KBC din actionariatul firmei de intermediere vine in contextul in care acestia si-au vandut majoritatea operatiunilor din Romania. Ei au preluat firma Swiss Capital in decembrie 2006 de la fondatorul companiei, Sorin Apostol.

La inceputul anului 2007 belgienii l-au atras in echipa si pe Bogdan Juravle, unul dintre cei mai puternici brokeri de pe piata locala, care anterior fusese seful departamentului de tranzactionare al ING. Dupa aceasta miscare firma de brokeraj a urcat rapid in topul intermediarilor in ultimii cinci ani, ocupand aproape constant pozitia de lider.

"Am pornit pe un nou drum pentru noi, dar vom pastra acelasi profil al afacerii. Vom optimiza mixul intre clientii institutionali si cei de retail prin introducerea de noi produse. Vom avea in curand o platforma noua pentru tranzactionare on-line la Bucuresti, iar tranzactionarea pe pietele externe o vom face deocamdata doar clasic prin telefon. Investitorilor institutionali le vom oferi in continuare analiza si servicii dedicate. Investim in continuare in business sa-l pastram la standarde ridicate si sa ne pastram pozitia de lider pe piata de brokeraj din Romania", a mai spus Bogdan Juravle.

Citeste mai multe pe www.zf.ro