Cele 132,9 de milioane actiuni au fost cumparate la un pret de 0,475 lei pe unitate, cu 2,13% peste nivelul de miercuri.  Tranzactia a fost intermediata de Swiss Capital, cea mai mare societate de brokeraj de la BVB. 

Potrivit celor mai recente notificari, Manchester Securities avea anterior tranzactiei de joi 10,74% din capitalul Fondului. Totodata, 251,7 milioane de titluri, respectiv 1,82% din total, sunt in posesia altei companii din grupul Elliott, Beresford.  Grupul poarta numele fondatorului Paul Elliott Singer, care detine si functiile de CEO si director de investitii la Elliott Management Corporation, care gestioneaza activele de 17 miliarde de dolari ale celor doua fonduri de hedging marca Elliott - Associates si International. 

Cine este Paul Singer, „vulturul“ de pe Wall Street, care a investit peste 100 mil. euro in Fondul Proprietatea

In sesiunea de vineri, actiunile FP erau tranzactionate la un pret de 0,4825 lei pe unitate, in crestere cu 0,52% fata de nivelul de joi, informeaza Mediafax.

In ultima saptamana, titlurile Fondului au castigat 10,4%, de la inchiderea de joia precedenta, cand erau cotate la 0,437 lei.