Aceasta pierdere este de peste zece ori mai mare decat suma de 30 de milioane de dolari vehiculata pe piata financiara si are legatura cu lipsa confirmarilor executiei ordinelor de achizitii.

Sursele citate au aratat ca UBS a dorit sa cumpere un milion de actiuni Facebook, dar nu a primit confirmarile, astfel ca a repetat ordinele de mai multe ori, iar in final a ramas cu mai multe titluri decat a intentionat.

"Avand in vedere amploarea operatiunilor UBS pe piata bursiera americana si rolul de formator de piata, banca elvetiana a fost afectata de aceste probleme, asa cum vedem ca au fost si alti participanti la tranzactii", se arata intr-un comunicat al UBS.

In piata au existat invormatii potrivit carora UBS a inregistrat un impact de 30-35 milioane de dolari, dar banca nu a dazvaluit amploarea pierderilor legate de Facebook.

Sursele au declarat CNBC ca UBS pregateste un proces impotriva Nasdaq. UBS nu a fost implicata in aranjarea ofertei publice initiale a Facebook, iar Nasdaq se afla in discutii cu toate marile banci si companii de brokeraj pentru evaluarea datoriilor.

Nasdaq a propus plata unor despagubiri de 40 de milioane de dolari pentru pierderile inregistrate de brokeri din cauza problemei de soft la listarea Facebook.

Conformat planului, Nasdaq ar urma sa plateasca in numerar 13,7 milioane de dolari, dupa obtinerea acordului Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA, iar restul sub forma unor discounturi din comisioanele de tranzactionare.