Din 2 decembrie, ordinele introduse pentru executare la bursa, pentru toate categoriile de instrumente tranzactionate, vor reprezenta orice volum pe care un investitor doreste sa il tranzactioneze, anunta BVB. 

Modificarea survine ca urmare a eliminarii segmentului de piata "odd lot" si a cerintelor speciale ca dimensiunea ordinelor sa reprezinte multipli ai unui bloc de actiuni. Actiunile ramase in urma unei tranzactii pe piata regular pentru ca nu se incadrau in aceste blocuri erau transferate in mod obisnuit pe piata "odd lot". 

"Cream o situatie, care este normala pentru pietele dezvoltate, prin eliminarea restrictiilor cu privire la elemente de baza precum numarul de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente pe care investitorul ar dori sa le cumpere sau sa le vanda. Aceasta ofera flexibilitate, costuri mai mici, mai multa libertate si o reactie mai rapida la schimbarea starilor pietei. Pana la finalul anului 2014, o mare parte a proiectului de modernizare, implementat de Grupul BVB si participantii la piata de la inceputul anului, va fi finalizata si functionala", a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski. 

Dupa eliminarea "odd lot", singurul segment de executare al tranzactiilor va fi piata regular.