Indicele BET cuprinde primele 10 actiuni in functie de lichiditate. 

BET-TR va arata performanta companiilor din componenta, tinand cont nu numai de evolutia preturilor companiilor listate, cat si de dividende, oferind astfel informatii cu privire la randamentul total al companiilor incluse in indice. 

Noua structura a BET-TR va fi anuntata la 12 septembrie si va intra in vigoare in data de 22 septembrie, informeaza Bursa de Valori Bucuresti. 

Ponderile actiunilor din componenta indicelui, precum si factorii de reprezentare, factorii de free float, factorii de lichiditate si factorii de corectie a pretului, vor fi determinati pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din 12 septembrie. 

De asemenea, Comitetul Indicilor a decis sa opereze modificari in structura indicilor BET-XT (reflecta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii, inclusiv SIF-urile) si a BET Plus (indice ponderat cu capitalizarea free float-ului, ce reflecta evolutia companiilor romanesti listate pe piata reglementatata care indeplinesc criterii minime de selectie - referitoare la lichiditate si la valoarea actiunilor aferente free float-ului -, cu exceptia societatilor de investitii financiare). 

Astfel, in BET-XT vor fi incluse Alumil Rom Industry (ALU), Zentiva (SCD), Artego (ARTE) si vor fi excluse Compa (CMP), Ropharma (RPH) si Condmag (COMI).  In BET Plus vor fi incluse Aerostar (ARS), Vrancart (VNC), Retrasib (RTRA), Alumil Rom Industry (ALU), Amonil (AMO), Turbomecanica (TBM) si vor fi excluse Prodplast (PPL), THR Marea Neagra (EFO), Cemacon (CEON), Transilvania Constructii (COTR).