Actiunile europene au deschis in urcare, urmand evolutia pozitiva de pe pietele din SUA si Japonia.  Alte active, de la cupru pana la aur si petrol, dar si monede puternic influentate de cotatiile materiilor prime, precum dolarul australian, au urcat usor, informeaza Mediafax.

Interesul pentru dolarul american s-a redus, investitorii fiind mai dispusi sa-si asume riscuri. Moneda americana s-a apreciat insa fata de yen. 

"Investitorii urmeaza cu precautie trendul de asumare de risc", a declarat Goro Ohwada, presedinte si director general al fondului Aino Investment Corp din Japonia

Indicele FTSE Eurofirst al celor mai importante actiuni europene se afla in urcare cu 0,5% in prima parte a sedintei, dupa ce marti a atins minimul unei perioade de o luna. 

Potrivit unui oficial elen, multi investitori privati ce detin obligatiuni elene au indicat ca accepta oferta de preschimbare a titlurilor. Oferta statului elen expira joi la 20:00 GMT si reprezinta un element cheie in al doilea pachet financiar pentru Grecia, de 130 de miliarde de euro. 

Restructurarea datoriei Greciei si datele privind piata muncii din SUA, fara sectorul agricol, asteptate vineri, sunt considerate un test pentru continuarea optimismului din ultimele luni pe pietele de capital. 

Euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,318 dolari, recuperand din pierderile consemnate in sedinta anterioara, cand a atins minimul ultimelor trei saptamani, de 1,3096 dolari. 

Investitorii vor urmari cu atentie si conferinta de dupa sedinta lunara de politicica monetara a Bancii Centrale Europene, in urma careia analistii anticipeaza mentinerea dobanzii la nivelul minim record de 1%.