Peugeot a anuntat ca va oferi 16 actiuni noi pentru fiecare 31 de titluri aflate deja in circulatie la un pret de 8,27 euro pe unitate, cu 42% sub cotatia bursiera de la finalul sedintei de luni, discount care a cauzat marti deprecierea actiunilor companiei cu aproape 6% la Paris, la 13,37 euro. 

Majorarea de capital, intermediata de un sindicat de banci condus de BNP Paribas, Morgan Stanley, Societe Generale si HSBC, va fi derulata in perioada 8-21 martie, informeaza Mediafax.

Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru finantarea intrarii in alianta cu grupul american General Motors

GM a anuntat luni seara ca va plati 320 milioane euro (423 milioane de dolari) pentru a cumpara 7% din actiunile Peugeot. 

Majorarea de capital va fi subscrisa in proportie de 31% de familia Peugeot si General Motors. 

Grupul francez a anuntat de asemenea ca nu va propune un divident aferent activitatii de anul trecut, deoarece doreste sa ofere prioritate dezvoltarii in alocarea de resurse financiare. 

GM si Peugeot au anuntat la finele lunii februarie ca vor intra intr-o alianta cu scopul de a economisi cel putin 2 miliarde de dolari, prin efectuarea la comun a achizitiilor si a investitiilor in cercetare si dezvoltare.

Cele doua companii vor dezvolta in urmatorii patru ani patru autovehicule pe platforme comune. 

Dupa efectuarea majorarii de capital, GM va detine 7% din actiunile Peugeot, iar familia Peugeot va avea o participatie de 25,2% si va controla 37,9% din voturi in actionariat.

Citeste si:

Ford estimeaza pierderi de 600 milioane de euro pe 2012 in Europa, dar anunta ca nu face cu nimeni alianta

Masina anului 2012 in Europa, desemnata la Salonul Auto de la Geneva. GALERIE FOTO