Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati postale si aproximativ 27.300 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%. 

In Consiliul de Administratie al Postei se regasesc Adrian Apolzan (presedinte), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stanescu si Adrian Cighi (reprezentant al Fondului Proprietatea). 

Posta Romana a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit operational de 22,5 milioane de lei, dupa ce si-a reorganizat si eficientizat activitatea, prin restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si a numarului de angajati la nivel operational si administrativ. 

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. 

Sobolewski a fost numit director general al BVB la inceputul lunii iulie a anului trecut si a preluat conducerea executiva la aproape doua luni, in urma avizarii inaugust de catre ASF. El a condus bursa din Varsovia timp de sapte ani, in perioada 2006 - 2013, cand piata din Polonia a ajuns pe prima pozitie din Europa Centrala si de Est.