Compania Coinbase din San Francisco ofera deja servicii de stocare pentru utilizatorii de bitcoin si urma sa inaugureze luni o noua platforma de trazactionare, numita Lunar, care va detine acordul autoritatilor de reglementare in jumatate din statele americane, intre care si California. 

Compania a atras totodata fonduri suplimentare de 106 milioane de dolari, in cadrul unei operatiuni de finantare.

Intre sustinatorii Coinbase se afla New York Stock Exchange si banca spaniola BBVA, alaturi de compania de servicii financiare USAA, divizia de investitii a operatorului japonez de telecomunicatii NTT DoCoMo si fostul director general al Citigroup, Vikram Pandit. 

Bitcoin este o moneda virtuala care permite utilizatorilor sa o schimbe pe bunuri si servicii. Moneda nu este emisa de vreo banca centrala si este creata online. Este renumita pentru volatilitatea sa si a fost intens criticata pentru ca faciliteaza activitatile ilegale, avand in vedere ca este folosita anonim. 

Reputatia bitcoin a fost afectata de insolventa platformei japoneze Mt. Gox si de suspendarea, recent, a tranzactiilor pe Bitstamp, a doua mare platforma de tranzactionarea a monedei in dolari. 

In urma informatiei privind platforma reglementata din SUA, bitcoin s-a apreciat luni cu 16%, fiind tranzactionata aproape de nivelul de 300 de dolari pe unitate, potrivit site-ului CoinDesk.