"Din motive de siguranta, rugam toti utilizatorii platformei BTCXchange.ro sa isi retraga toate fondurile, atat FIAT cat si BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei pana in data de 19 decembrie 2014 inclusiv si sa nu mai tranzactioneze" scrie pe site-ul platformei. 

Indemnul catre utilizatori de a retrage banii a fost reiterat miercuri, reprezentantii platformei adaugand ca nu mai au acces la server. 

In momentul de fata, nu este clar daca serviciile de tranzactionare vor fi reluate sau daca platforma se va inchide definitiv. 

Anuntul privind intreruperea tranzactiilor cu bitcoin a venit la doar cateva saptamani dupa ce procesatorul de plati mobile Netopia mobilPay si BTCXchange au incheiat un parteneriat pe baza caruia cei 6.000 de comercianti ai Netopia care folosesc sistemul mobilPay pot accepta plati in moneda virtuala. 

Potrivit reprezentantilor Netopia, problemele cu care se confrunta platforma digitala nu vor afecta eventualele tranzactii cu bitcoin la comerciantii parteneri, in contextul in care BTCXchange nu a procesat pana in prezent nicio astfel de tranzactie, transmite CoinDesk. 

"Planurile si interesul nostru in ceea ce priveste bitcoin sunt mai mari ca oricand. Dorim sa ne pozitionam pe primul loc in regiune in cadrul miscarii bitcoin," a declarat pentru CoinDesk Antonio Eram, directorul general al Netopia. 

Potrivit datelor BTCXchange, in total 5.165,18 de bitcoin, cu o valoare de circa 8,3 milioane de lei, au fost tranzactionate anul acesta pe platforma digitala.

Platforma este detinuta de o persoana fizica - Horea Vuscan. 

Valoarea bitcoin a variat intre 250 si 3.405,56 lei pe parcursul anului. Joi, se tranzactiona la 1.285 lei.