Marile piete europene au deschis pe verde sesiunea de vineri, iar bursa de la New York a inchis joi de asemenea in urcare pentru cea de-a patra sedinta consecutiv, in urma masurilor anuntate de Banca Centrala Europeana in coordonare cu celelalte mari banci centrale. Investitorii spera ca ministrii europeni ai Finantelor ar putea anunta o masura importanta de combatere a crizei.

La Bucuresti, indicele BET al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 1,3%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 1,75% peste nivelul sesiunii precedente.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de aproape un milione lei (250.000 euro), valoare cu mult sub rulajul de la debutul sesiunii precedente, de 7,9 milioane lei.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,9% pana la ora 7:06 GMT. FTSEurofirst 300 a crescut cu 7,3% de marti, cand a atins minimul ultimilor doi ani, cresterile fiind marcate de un rulaj solid.

Indicele blue chip al zonei euro Euro Stoxx 50 a avansat in debutul sesiunii de vineri cu 1,4%. Bancile au inregistrat cresteri importante. Actiunile Societe Generale au deschis in crestere cu 4,2%, iar Deutsche Bank a castigat 4,5%.

Bursa de la New York a inchis joi in urcare pentru cea de-a patra sedinta consecutiv, masurile coordonate anuntate de bancile centrale calmand temerile ca sectorul financiar european se indreapta catre inghetarea pietei de credit din cauza crizei datoriilor de stat.

Totodata, bursele din Asia au inchis vineri in urcare puternica, in urma masurilor anuntate de Banca Centrala Europeana in coordonare cu celelalte mari banci centrale, iar investitorii spera ca ministrii europeni ai Finantelor ar putea anunta o masura importanta de combatere a crizei.