Magazinul este construit pe un teren de 15.600 metri patrati, langa galeria Carrefour din Brasov.

"Conform contractului de inchiriere, NEPI are optiunea de a reloca Mobexpert, daca o redezvoltare a locului va fi efectuata. In prezent, NEPI negociaza cu Carrefour pentru a combina activele achizitionate de la Mobexpert cu cele detinute in vecinatatea acestora de Carrefour, pentru dezvoltarea acestor active intr-un mall regional. In linii mari, termenii comerciali au fost stabiliti intre Carrefour si NEPI cu privire la redezvoltare, dar orice redezvoltare, printe altele, trebuie sa primeasca aprobarea Consiliului de Administratie al lui Carrefour si al lui NEPI si sa fie insotita de documentele care stau la baza tranzactiilor", se arata intr-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

NEPI a anuntat, de asemenea, asocierea cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, actionarul companiei Benevo, pentru dezvoltarea unui centru comercial pe fosta platforma Vulcan din zona Trafic Greu si totodata iesirea din mall-ul Victoria City, pe care Benevo, impreuna cu firma CD Capital Partners vrea sa-l construiasca in Bucurestii Noi.

Topolinsky a cumparat in urma cu mai bine de cinci ani terenul de 5,2 hectare al fostei fabrici Textila Dacia de pe bulevardul Bucurestii Noi, iar in acest an a preluat platforma de 7,7 hectare Vulcan din zona Trafic Greu.

"NEPI, prin intermediul subsidiarei sale, Ne property Cooperatief (NEPC), a incheiat un acord al actionarilor cu domnul Michael Topolinski si cu Zircon Properties, o societate din Romania, conform caruia NEPC si domnul Topolinski au agreat sa achizitioneze impreuna, prin societatea Zircon, un teren in Bucuresti. Zircon deruleaza un proces pentru achizitionarea unui teren de 78.330 metri patrati in cartierul Rahova din Bucuresti de la Balkam Petroleum, fosta platforma Vulcan", se mentioneaza in anuntul NEPI.

Pe acest teren urmeaza sa fie dezvoltat un centrul comercial de tip mall, ancorat de un hipermarket si de multe alte branduri recunoscute la nivel international.

NEPI a fost in ultimii doi ani cel mai activ investitor imobiliar din Romania in ceea ce priveste achizitia de proiecte finalizate, dar este implicat, de asemenea, in dezvoltarea unor astfel de investitii. In prezent, NEPI detine in Romania active de 450 milioane de euro.