"Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene in luna februarie. Mai mult, Romania se afla aproape de tari precum Spania, Suedia, Australia si Japonia", se arata intr-un comunicat al companiei.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila - eoliana, solara, geotermala si biomasa - plaseaza astfel in continuare Romania intre primele 15 tari la nivel mondial privind atractivitatea pietei.

Conform celor mai recente date publice, producatorii de energie electrica din surse regenerabile au inceput deja sa incaseze sume importante din partea statului roman, ca urmare a cantitatilor livrate in primele patru luni ale acestui an, noteaza Ernst & Young, noteaza Mediafax.

Romania ocupa locul 14, ca si in editia anterioara a clasamentului, topul fiind condus de China. Printre cei mai mari producatori din Romania se numara CEZ (Cehia), Enel (Italia) si Energias de Portugal.

Raportul Ernst & Young releva o evolutie surprinzatoare pentru Japonia, care urca trei locuri in clasament, pe pozitia a zecea, ca urmare a unor investitii majore in proiecte de energie eoliana.

Indicele Ernst & Young analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume privind piata interna de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

Ernst & Young are 152.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari, obtinand anul trecut venituri de aproximativ 22,9 miliarde de dolari.