Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,2%, iar la nivelul saptamanii cu 1,2%. Este pentru a patra saptamana consecutiv cand Stoxx 600 a inregistrat cresteri.

In SUA, un indice privind increderea populatiei in economie, calculat de Thomson Reuters si Universitatea din Michigan, a crescut de la 76,4 puncte in aprilie la 83,7 puncte, fiind peste asteptarile analistilor.

"Consumatorul american continua sa cheltuiasca, iar asta ne face mai relaxati in legatura cu perspectivele economiei mondiale", a declarat Kevin Gardiner, director de investitii la divizia de management al averilor la Barclays, in Londra.
Volumul tranzactiilor cu actiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 17% peste media ultimelor 30 de zile.

Indicii nationali au avansat pe 15 din 17 piete de capital din Europa Occidentala care au fost deschise vineri. Bursa din Norvegia a fost inchisa pentru o sarbatoare. FTSE 100 a crescut la Londra cu 0,5%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,6%. Actiunile bancii britanice Lloyds au urcat cu 3,2%.

Cele mai bune performante, in indicele Stoxx 600, au fost inregistrate de titlurile companiilor auto, care au avansat in ultimele patru saptamani cu 21%. Actiunile PSA Peugeot Citroen si Renault au crescut cu 10%, respectiv 3,6%, in urma datelor referitoare la cresterea vanzarilor de automobile pe piata europeana cu 1,8% in aprilie.