"Este necesara o platforma de dialog, altfel va izbucni o revolutie, vom pierde sansa unei schimbari pe cale pasnica in Rusia", a declarat Kudrin, pe care premierul Vladimir Putin il considera "un prieten". 

Kudrin, care a parasit Ministerul Finantelor in toamna, dupa disensiuni cu presedintele Dmitri Medvedev, a cerut modificarea sistemului electoral rus inainte de 4 martie, cand este programat scrutinul prezidential.  De altfel, fostul ministru a cerut ca dupa reforma electorala sa fie organizate alegeri legislative anticipate. 

Fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a declarat sambata la un post de radio rus ca daca premierul Vladimir Putin ar demisiona acum, lumea si-ar aduce aminte de toate lucrurile bune pe care le-a facut timp de 12 ani, scrie Daily Mail.

Opozitia rusa a anuntat sambata ca zeci de mii de persoane au participat la protestele programate la Moscova fata de victoria partidului lui Vladimir Putin in scrutinul legislativ din 4 decembrie. 

De altfel, opozitia pare sa fi primit chiar si sprijinul Consiliului Consultativ pentru Drepturile Omului de la Kremlin, care a denuntat in mod vehement fraudele in alegeri, cerand repetarea scrutinului.

Peste 50.000 de persoane au anuntat pe Facebook ca vor participa la mitingul din centrul Moscovei.

Primaria Moscovei a autorizat mitingul intre orele 14.00 si 18.00 (12.00 si 16.00, ora Romaniei).

Vezi protestele din 10 decembrie

Palma rasunatoare pentru Vladimir Putin. Partidul sau a inregistrat cel mai slab scor din ultimii 12 ani, dupa alegerile de duminica VIDEO