Daca asta nu v-a starnit invidia, aflati ca turistii au fost rasfatati cu un tur privat la muzeul Luvru si au facut cumparaturi fara a achita nimic in cele mai exclusiviste magazine din Franta. Cu tot cu transport, nota de plata a trecut de 30 de milioane de euro.

Calatoria de patru zile a fost impartita in mod egal intre Paris si Nisa. Orasul de pe Coasta de Azur s-a pregatit din timp pentru mareea de chinezi. Autoritatile au colaborat cu hotelieri, manageri de restaurante si de magazine pentru a le face turistilor vacanta cat mai placuta, mai ales ca patronul a fost generos cu cheltuielile.

"Sunt 6.400 de persoane, care vor cumpara cat 20, 30, 40 de mii de persoane. Drept urmare, magazinele trebuie sa fie pregatite", a spus Li Jinyuan, presedintele companiei.

Estimarile au fost aproape corecte:  "Am cheltuit 7 mii de euro. Mi-am cumparat ochelari, genti, mai multe lucruri", spune un turist chinez la Paris.

Cuplurile si domnii au ales, in schimb, sa testeze specialitatile culinare locale: "Am mancat melci, pui si inghetata. Totul a fost foarte bun", explica altul.

Pentru ca e o poveste cu chinezi, multi la numar, vacanta s-a incheiat pe faleza de la Nisa, cu un moment colectiv demn de Cartea Recordurilor.

Fiecare a ocupat un loc stabilit dinainte, astfel incat, de la inaltime, se putea citi sintagma "Cel mai lung slogan uman din lume".

Generosul miliardar chinez care si-a plimbat angjatii, cu miile, in Franta, are afaceri in domeniul farmaceutic, financiar si imobiliar.