Anul acesta, cursele directe Air Malta, operate de agentia Malta Travel, au dus in vacanta circa 3.700 de turisti romani in cele sase luni ale sezonului turistic, acestia cheltuind 4,7 milioane de euro pe sejururi. 

"Pentru 2014 am observat o crestere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 si 5 stele in randul cuplurilor proaspat casatorite sau a celor care au mers insotiti de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion si pe cazare a unei persoane urcand astfel la 1.050 de euro. In plus, fiecare turist isi achizitioneaza din tara si excursiile optionale, ajungand astfel la o medie a bugetului de vacanta pentru shopping, vizite turistice si masa de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanța de 7 zile in Malta, la un hotel de 5 stele, un turist roman aloca, in medie, 1.700 de euro", a declarat in Mark Neville Faruggia, directorul Malta Travel. 

Pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% din turisti, in timp ce o pondere de 50% a fost detinuta de ofertele speciale si programul de Seniori Travel, al caror pret a pornit de la 299 de euro de persoana, incluzand sejurul de 7 zile cu avion si cazare. 

In ceea ce priveste excursiile optionale, cele mai cautate au fost programele de o zi in capitala Valletta, la 45 de euro persoana, turul insulei Gozo (60 euro/persoana) si vizita la Grota Albastra (pret 35 euro/persoana). 

Printre optiunile populare de petrecere a timpului liber in aceasta destinatie se numara croazierele in jurul Maltei, plaja in Laguna Albastra, dar si scuba diving sau snorkeling.