Transforma SF-ul in realitate. Cine sunt miliardarii care vor sa traiasca vesnic si investesc milioane de dolari in cercetare
Urmatorii cinci miliardari si-au propus sa isi cheltuiasca o mare parte din averi ca sa descopere secretul ce le poate da sansa la o viata mai indelungata si, de ce nu, chiar vesnica.
Miliardarul si mogului media Dmitry Itskov a iscat o mare polemica anul trecut, cand a lansat “Initiativa 2045”, care a adus laolalta 30 de cercetatori de top din Rusia, pentru a crea un centru international de studiere a imortalitatii.
Mogulul aproape ca i-a implorat pe alti miliardari sa ii sustina financiar cauza. Planul sau este sa transfere constiinta umana unui avatar controlat de la distanta, considerand ca acesta este urmatorul pas in evolutia umana.
Don Laughlin, un miliardar in varsta de 81 de ani si fondatorul complexului Riverside din Las Vegas, mizeaza pe criogenie pentru viata vesnica. Potrivit CNN Money, acesta este un client al Alcor, o clinica de criogenie, din Scottsdale, Arizona. Dupa moarte, trupul lui va fi pastrat la minus 182 de grade Celsius, pana cand va putea fi readus la viata si vindecat de orice probleme de sanatate. Dar asta nu e tot. Barbatul planuieste sa-si ia toti banii cu el, asa ca bunurile sale vor fi de asemenea inghetate.
David Murdock, pe de alta parte, are asteptari mai modeste. Miliardarul in varsta de 89 de ani nu se bazeaza pe faptul ca va trai la nesfarsit, dar intentioneaza sa ramana in viata macar pana la varsta de 125 de ani. In acest sens, urmeaza un regim strict care include exercitii fizice, dar si o dieta pe baza de legume si peste. Si ca sa fie sigur ca are toate sansele sa atinga varsta propusa, isi investeste o mare parte din bani in cercetari din domeniul longevitatii.
Murdock si-a construit averea in anii ’80, cand a preluat compania Dole Food, care se afla la acea vreme in pragul falimentului. Intre timp, americanul a devenit tot mai interesat de cercetarile din domeniul alimentar, infiintand Insitutul de Sanatate si Longevitate din California, un complex spa ce furnizeaza educatie nutritionala, antrenamente de fitness, consultatii pentru un stil de viata sanatos, tehnologie avansata de diagnosticare, ingrijire medicala personalizata si analize menite sa ajute la cresterea duratei de viata.
John Sperling, care are o avere neta de 1,2 miliarde de dolari, detine Universitatea din Phoenix. Sperling, in varsta de 91 de ani, a strans o echipa de oameni de stiinta, al carei scop este sa aline suferinta umana si teama de moarte, folosindu-se de orice, de la clonare ca efect terapeutic, pana la ingineria genetica si celulele stem. A pus de asemenea bazele Institutului Kronos pentru Cercetarea Longevitatii, unde se desfasoara studii clinice asupra bolilor cauzate de batranete.
Miliardarul canadian Robert Miller este un om retras, care s-a tinut departe de lumina reflectoarelor. Asta nu inseamna insa ca vrea sa dispara dupa ce va muri. Fondatorul Future Electronics, al treilea cel mai important distribuitor de componente electronice din lume, are 67 de ani si este cunoscut pentru donatiile sale generoase si operele de caritate pe care le-a facut.
Ca si in cazul lui Don Laughlin, unul dintre proiectele care i-a atras atentia este Fundatia Alcor pentru Prelungirea Vietii, unde a investit o suma importanta de bani. Alcor se foloseste de criogenie (producere artificiala a unor temperaturi foarte scazute), ca sa conserve creierul uman dupa moarte. Membrii Alcor vor putea fi astfel readusi la viata, cel putin in teorie, dupa ce tehnologiile medicale se vor dezvolta suficient.
Pe acelasi subiect: