Edificiul Mirador din Madrid (Spania), a fost realizat de arhitecti olandezi. Cladirea masoara peste 63 metri inaltime. Punctul de maxima luminozitate al acestei cladiri il constituie insa gaura mare din centru, pozitionata la 36.8 metri deasupra solului. Culorile diferite reprezinta blocuri diferite, ce ofera nu mai putin de noua tipuri distincte de apartamente.

Imensa "cladire-elefant" este situata in Bangkok, Thailanda.

Citeste si:

Cum arata cele mai traznite constructii din lume

Topul cladirilor "dansatoare"

Te tenteaza o casa de doar 300 de dolari?

Ferestre mici, plictisitoare? Nicidecum. Te-ai saturat de monotonia cladirilor albe? De stalpii de teracota si de sticla stralucitoare? Primele trei nivele ale cladirii Portland, aflata in Oregon (SUA), sunt acoperite de placi de culoare verde inchis. Desi departe de cladirile albe, monotone, vrand sa atraga atentia, Portland cade insa in extrema cealalata, a penibilului.

Constructia Hotelului Ryugyong, din Pyongyang, a inceput in 1987 si s-a finalizat abia in 1992, din cauza lipsei de fonduri. Structura de baza a cladirii a fost terminata, dar fara nici o elevatie, rezultatul fiind acest... monstru.

Situate printre vile pitoresti, intr-un oras de pe coasta (Ilfracombe, Devon), cladirile de mai jos amintesc mai degraba de turnurile vechi de gaze decat un teatru.

Construita intre 1968 si 1973, biserica din Neviges, Germania, proiectata de arhitectul Gottfried Bohm, este considerata cea mai importanta opera a acestuia din urma. Oare cum arata celelalte cladiri pe care le-a proiectat?

Designerii australieni Don Bates si Peter Davison, au creat un concept ciudat. In mijlocul Pietei Federatiei din Melbourne, Australia, se afla o cladire uriasa si bizara.

La sfarsitul anilor `70, arhitectii din Hertogenbosch, din Tarile de Jos, si-au dat frau liber imaginatiei si au construit 50 de case futuriste, sub numele de "bolwoningen" - "roundhouses" (case rotunde). Din fericire pentru micile state europene, monstrii mici, care duc mai degraba cu niste mingi, nu au reusit sa obtina sprijin local, pentru a fi construite mai multe astfel de constructii "inovatoare".

Sursa foto: oddee.com