Karl Rabeder s-a nascut intr-o familie saraca si toata viata a incercat sa faca avere pana in clipa in care a reusit sa stranga in conturi circa trei milioane de lire sterline. Chiar si asa, a renuntat la fiecare banut din avere pentru ca pur si simplu nefericit, nu mai avea nicio idee si, mai rau, chiar se plictisea.

Pare incredibil, nu-i asa? Ei bine, el a renuntat la tot, inclusiv la vila luxoare din Franta pentru a se retrage intr-o mica cabana din lemn in Alpi.

Ce a facut cu banii? I-a donat unor fundatii de caritate, scriu cei de la www.oddee.com, care au intocmit o lista a celor mai excentrici milionari.

Sigur, intotdeauna vor fi persoane cu mai multi bani decat tine, insa ce te-ai face daca vorbim despre un animal. Fa cunostinta cu Gunther al IV-lea, cel mai bogat caine din lume. Pretios la propriu si la figurat, ciobanescul german valoareaza 372 de milioane de dolari. Insa, nu a facut mult pentru acesti bani, de fapt a mostenit intreaga avere de la tatal sau care a fost animalul de companie al unei contese germane. Si pentru ca are bani a cumparat una din vilele care a apartinut in trecut cantaretei Madonna.

Daca aveai impresia ca ai citit tot, iata ca te inseli. Mai exista cateva exemple de milionari excentri pentru care fericirea nu se masoare in functie de numarul bacnotelor din portofel. Graham Pendrilla renuntat la vila sa de peste un milion de lire si la prietenii sai pentru a deveni membrul unui trib, la 57 de ani. Si asta, dupa un safari. In timp ce majoritatea turistilor se intorc Kenya cu poze si suveniruri, Pendrilla s-a intors in postura de lider al unui tribe Masai.

Ce face un milionar care se plictiseste si vrea sa aiba multa putere? Isi cumpara un oras, dupa ce s-a plictisit de bijuterii si lux. Este cazul britanicului Scott Alexander, in varsta de 31 de ani, care a cumparat un oras din Bulgaria pe care vrea sa-l transforme intr-o statiunea luxoasa pentru turistii din Marea Britanie. Extravaganta l-a costat "doar" trei milioane de lire.

Sursa foto: www.scottalexander.tv

Ai auzit de milionarul care are conturile pline, dar locuieste la hotel si nu are bani cash. Iata ca pentru Nicholas Berggruen banii au devenit o povara. La doar 46 de ani s-a plictisit sa mai cumpere ceva, asa ca nu mai detine nimic pe numele sau, nici macar o casa! Asa ca traieste doar la hotel si planuiesc sa-si lase averea estimata la 2,2 miliarde de dolari in 2010, unor fundatii de caritate, iar colectia de arta va ajunge la un muzeu din Berlin.