Ea detinea o linie de parfumuri, House of Taylor, si o impresionanta colectie de bijuterii, fiind de altfel o clienta fidela a renumitului designer Shlomo Moussaieff.

In 1969, de Sfantul Valentin, Richard Burton, unul dintre fostii ei soti, i-a cumparat unul dintre cele mai mari si mai impresionante diamante din lume de la Cartier. Burton a achizitionat diamantul La Peregrina Pearl - pentru pretul-record de 1,069 milioane de dolari. Desi a sustinut ca Burton a fost iubirea vietii ei, Taylor a scos la licitatie diamantul, zece ani mai tarziu, si a donat banii unui spital din Botswana.

Actrita Elizabeth Taylor, o prietena apropiata a regretatului Michael Jackson, voia sa fie inmormantata langa acesta, in cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, conform portalului femalefirst.co.uk.

Actrita de Oscar

Potrivit IMDB, Elizabeth Taylor a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile din filmele "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966).

Ea a castigat Globul de Aur pentru filmul "Brusc, vara trecuta" (1959).

Taylor a fost casatorita de opt ori - de doua ori cu actorul Richard Burton. Ultimul sau mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.

Actrita are 10 nepoti si patru stranepoti.

Nunta "pretioasa" la propriu

Nunta din octombrie 1991, cu Larry Fortensky, un barbat cu 20 ani mai tanar ca ea, este clasata pe locul cinci in Topul Forbes al celor mai scumpe nunti - doua milioane de dolari.

Evenimentul a avut loc pe proprietatea lui Michael Jackson, Neverland Ranch.