Presedintele american si rivalul sau politic urmeaza sa se intalneasca la 18 iunie pentru partida de golf care va avea loc in regiunea capitalei federale.

Cei doi lideri, ambii amatori de golf, se afla in prezent in plina negociere privind nivelul cheltuielilor federale si al datoriei americane.

Republicanii, care au obtinut majoritatea in Camera Reprezentantilor in ianuarie, refuza categoric majorarea plafonului datoriei federale promovata de democrati, in cazul in care aceasta nu va fi insotita de reduceri bugetare drastice.

Negocierile, coordonate de vicepresedintele Joe Biden, se afla in prezent in impas.

Analistii americani: "Ultima luna a fost un spectacol de groaza". Solutia: "Pregatiti-va pentru a porni tiparnita de bani"

De cealalta parte, analistii americani au previziuni sumbre in ceea ce priveste viitorul Statelor Unite, in contextul in care rata somajului a crescut brusc, iar preturile caselor continua sa se prabuseasca, scrie Gandul.

Angajatorii americani au creat in luna mai cel mai mic numar de locuri de munca din ultimele opt luni, iar rata somajului a crescut "in mod neasteptat" la 9,1 la suta, conform Bloomberg.

"Aceste cifre sunt destul de sumbre", a spus Julia Coronadi, economist sef pentru America de Nord la BNP Paribas.

Ultima luna a fost un spectacol de groaza pentru economia Statelor Unite, este de parere Mike Riddell, un administrator de fonduri la M&G Investments in Londra.

SUA, pe urmele Greciei? Ce-ar insemna intrarea celui mai puternic stat din lume in incapacitate de plata

Preturile caselor din SUA au scazut cu mai mult de 5% fata de anul trecut, in asteptarea vanzarilor care s-au prabusit, PIB-ul din primul trimestru nu a fost revizuit in sus cu 0,4% potrivit prognozei, cererile pentru bunuri de folosinta indelungata s-au redus, iar sondajele privind productia realizate de Philadelphia Fed, Richmond Fed si Chicago Fed au fost toate foarte dezamagitoare, informeaza CNBC.

Sub titlul "Pregatiti-va pentru tiparirea mai multor bani", CNBC.com citeaza un analist economic care spune ca inca o injectie de cash pe piata bondurilor ar trebui sa sprijine economia pe perioada verii, pana la trecerea in cel de-al patrulea trimestru. Simon Maughn, director in cadrul MF Global, a avertizat insa ca injectia de lichiditati va avea un impact inflationist.

Citeste si:

O nava spatiala sau o tona de aur. Ce extravagante si-ar permite fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, din averea de 7 mld. $

Modele Dacia cu viata scurta. Prototipuri "mesterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni

Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura