Astfel, fondul de salvare (rezolutie bancara) trebuie sa ajunga la resurse de minimum 1% din depozitele garantate constituite la bancile din tara in termen de pana la 10 ani, perioada in care contributiile bancilor vor fi desfasurate uniform.

Fondul de rezolutie se adauga fondurilor de garantare a depozitelor bancare constituite in fiecare stat membru UE. 

In contextul directivei discutate de CE, rezolutia reprezinta restructurarea unei institutii financiare in vederea asigurarii continuitatii functionarii activitatilor sale esentiale, mentinerii stabilitatii financiare si restaurarii, in totalitate sau partial, a viabilitatii bancii respective. 

In situatia in care fondul de rezolutie a utilizat, inainte de incheierea perioadei de 10 ani, finantari de peste 0,5% din valoarea depozitelor garantate la nivel national, perioada in care fondul trebuie sa atinga tinta de 1% poate fi prelungita cu pana la 4 ani.  Dupa depasirea perioadei initiale, in cazul in care resursele financiare ale fondului vor scadea sub jumatate din pragul de 1% din soldul depozitelor garantate, contributiile percepute de la banci vor fi de minimum 0,15% din depozitele garantate pe an. 

Fondul de rezolutie va percepe anual contributii de la banci, care vor fi stabilite pro rata fata de valoarea pasivelor minus fonduri proprii. 

Fondul se va incadra intr-un sistem european de finantare a procedurilor de rezolutie.

Fondurile de rezolutie din diferite tari se vor putea imprumuta reciproc in anumite conditii, iar sistemele de finantare vor fi mutualizate in cazul rezolutiei unui grup bancar, potrivit proiectului de directiva.  Astfel, daca un grup bancar european intra in procedura de rezolutie, vor fi putea fi utilizati si banii din fondurile de rezolutie constituite in statele unde functioneaza subsidiare ale acelei entitati. 

In privinta utilizarii banilor, fondul national de rezolutie va putea garanta activele sau pasivele unei banci aflata in procedura de rezolutie, ale subsidiarelor sale, a unei asa-numite bridge-institution sau a unui vehicul de administrare de active; efectua imprumuturi catre banca aflata in rezolutie si celelalte institutii amintite anterior; respectiv, cumpara active de la institutia aflata in rezolutie. 

Fondul de rezolutie nu poate fi utilizat in mod direct pentru absorbirea pierderilor bancii aflata in rezolutie sau pentru recapitalizare acesteia, insa atributiile sistemului pot conduce in mod indirect la o situatie in care o parte din pierderi ar putea fi transferate catre fond.

Directiva pregatita la nivelul UE va stabili ca autoritatile din tarile membre trebuie sa utilizeze toate pasivele pentru recapitalizarea unei banci in procedura de bail-in, exceptie facand depozitele garantate (sub 100.000 euro), economiile si activele clientilor protejati de legea falimentului sau de dreptul civil, dar si datoriile catre angajati, furnizori si stat.