Tribunalul a decis ca Veronica Lario sa primeasca aproximativ trei milioane de euro pe luna, iar fostul premier italian Silvio Berlusconi va pastra intregul patrimoniu imobiliar, inclusiv Vila Arcore, estimata la 78 de milioane de euro si situata in localitatea Macherio (provincia Monza, o zona de lux la periferia nordica a orasului Milano). 

Indemnizatia anuala de 36 de milioane de euro a fost decisa conform criteriilor fixate de Articolul 156 al Codului Civil italian, care prevede mentinerea unui nivel de trai similar celui din timpul casatoriei. Cei doi fosti soti au renuntat sa mai solicite "daune morale pentru vinovatie". 

Veronica Lario (in varsta de 56 de ani) a intentat divort de Silvio Berlusconi (76 de ani) pe 3 mai 2009, dupa 19 ani de casatorie si dupa o serie de aventuri extraconjugale ale liderului politic italian care au culminat cu participarea acestuia la petrecerea de majorat a adolescentei Noemi Letizia. 

Initial, Veronica Lario ceruse o indemnizatie de 43 de milioane de euro pe an din partea lui Silvio Berlusconi, iar avocatii acestuia propusesera 3,6 milioane de euro. 

Conform ziarului Il Fatto Quotidiano, partajul nu va afecta in niciun fel actiunile detinute de Berlusconi in companiile familiei, nici raportul dintre cotele copiilor din prima casatorie a politicianului (Marina si Piersilvio) si cele ale copiilor rezultati din casatoria cu Veronica (Barbara, Eleonora si Luigi).