Vestit pentru problemele cu legea, pe care le-a avut mereu, Silvio Berlusconi a fost gasit vinovat in dosarul Mediaset, in care era acuzat de frauda fiscala.

Desi procurorii au cerut o pedeapsa de 3 ani si 8 luni, judecatorul i-a dat mai mult: 4 ani dupa gratii. Casa de productie detinuta de Berlusconi "umfla" preturile de difuzare a filmelor, reducand artificial impozitele.

Procesul a inceput in urma cu 6 ani si a fost suspendat in repetate randuri, mai ales ca in perioada in care a fost premier Silvio Berlusconi a beneficiat de imunitate juridica gratie unor artificii legislative.

Condamnat pana acum de trei ori, intre 1997 si 1998, la un total de 6 ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie, fals in acte si evaziune fiscala in favoarea unui partid politic, Berlusconi n-a stat nici macar o zi dupa gratii. 

Fie a fost achitat la apel, fie faptele s-au prescris. Si, cel mai probabil, cum sentinta de vineri nu e definitiva, magnatul italian va face apel.

Cu toate acestea, saga judiciara a lui Berlusconi nu se incheie aici, pentru ca il Cavaliere mai are doua procese pe rol. Unul pentru violarea secretului judiciar, dupa ce unul dintre ziarele sale a publicat stenograme secrete.

Iar celalalt proces este cunoscutul Rubygate, in care e acuzat de abuz de putere si prostitutie cu minore, dupa ce o tanara marocana a dezvaluit ca a fost platita pentru serviciile sale sexuale de Berlusconi, pe atunci premier al Italiei.