Mai exact, Berlusconi a declarat venituri de 48,18 milioane de euro in 2011, cu aproximativ opt milioane de euro mai mult decat in anul anterior, potrivit informatiilor cu privire la veniturile politicienilor date publicitatii luni de catre Camera Deputatilor.

Intre modificarile din patrimoniul sau, el a declarat achizitionarea unei vile in Lampedusa, o mica insula italiana care s-a confruntat cu un val de imigranti clandestini vara trecuta. El s-a angajat in fata locuitorilor, in cadrul unei vizite, sa achizitioneze o casa pe aceasta insula, ca dovada a atentiei sale fata de aceasta si problemele sale.

In schimb, fostul sef al Guvernului a vandut un teren de pe Insula Antigua, in Caraibe, pe care mai mai are un alt teren si o vila.

In ceea ce priveste patrimoniul sau global, Silvio Berlusconi este de-acum, potrivit revistei Forbes, cel de al saselea cel mai bogat cetatean italian, detinand impreuna cu familia sa un patrimoniu in valoare de 5,9 miliarde de dolari si clasandu-se pe locul 169 in topul mondial.

Succesorul sau, fostul comisar european Mario Monti, a declarat, in schimb, venituri in valoare de 1.513.000 euro, in timp ce patrimoniul sau cuprinde diverse bunuri imobile si doua masini Lancia, una din 1995, iar cealalta din 1998.