Semnatura lui Lew, in forma de bucla orizontala, care seamana cu un arc in opinia unora sau cu un fir de telefon potrivit altora, a generat miercuri numeroase comentarii in presa si pe retelele sociale.

El are "cea mai rea semnatura din lume. Si in curand, aceasta semnatura ar putea figura pe fiecare bancnota" americana, deplange jurnalistul Kevin Roose, pe site-ul New York Magazine.

Ea seamana cu "parul lui Sally Brown din Peanuts", banda desenata cu cainele Snoopy, adauga el.

"Aceasta va face din dolar cea mai buna moneda din toate timpurile", ironiza blogul Wonkblog al Washington Post.

Semnatura acestui specialist in dosare bugetare austere, care a intrigat deja in septembrie 2011 cand a fost numit la Biroul de Buget al Casei Albe, este "cea mai ciudata si misterioasa pe care am vazut-o in jumatate de secol de grafologie", apreciaza site-ul graphologyconsulting.com.

Ea este ca o "imagine fabricata pe care (autorul) vrea sa o arate celorlalti". Aspectul ei "plin de bucle ascunde o personalitate foarte secretoasa", precizeaza site-ul. "Imaginatia sa este probabil la fel de bogata ca buclele (...) iar persoana consuma multa energie in domeniile gandirii abstracte".

Ramane de vazut daca Lew isi va schimba semnatura inainte ca aceasta sa apara pe bancnote, asa cum a facut in 2009 actualul secretar al Trezoriei, Timothy Geithner.

Secretarul general al presedintiei, Jacob (sau "Jack") Lew, ar putea fi numit in 48 de ore la conducerea Departamentului Trezoriei in locul lui Timothy Geithner, care si-a exprimat dorinta de a parasi functia dupa patru ani.