Potrivit ziarelor moscovite, un anume Farzin Koroorian Motlagh ar fi trimis in 2007 cele 26 de miliarde din Frankfurt, insa nu a mai venit sa le si ridice. Asa ca banii stau in depozit, unde nici autoritatile ruse nu se pot atinge de ei, nici cei de la aeroport nu ii pot inmana altcuiva, pentru ca nu este specificat niciun alt destinatar.

Banii ar fi depozitati in teancuri de cate 100 milioane si fiecare cantareste in jur de o tona. Aeroportul gazduieste astfel aproximativ 200 de tone de bani gheata numai in acest depozit.

Pasaportul lui Motlagh, cel care a trimis uriasa suma, este emis in Iran, potrivit ziarului rusesc Moskovsky Komsomolets, preluat de Business Insider. Barbatul apare ca fiind angajat la banca centrala din Emiratele Arabe Unite si, conform unei pagini de Facebook care pare sa ii apartina, acesta traieste in prezent in Teheran.

Numele sau este legat de o serie de firme de investitii fantoma, dar si de o frauda nationala de milioane de dolari. Ziarul moscovit sugereaza ca banii ar putea fi o parte din averea secreta a lui Saddam Hussein.

Exista insa si voci care se indoiesc de veridicitatea povestii. Pana la urma, suma nerevendicata e atat de mare, incat e comparabila cu PIB-ul unor tari precum Estonia, Cipru, Afghanistan sau Nepal.