Magistratul si-a aratat dezamagirea fata de judecatorii francezi care nu aplica masuri punitive cu un caracter puternic de descurajare a acestei activitati, precum se intampla in Statele Unite. 

In Franta, amenzile ajung pana la 3.119 de euro pentru proxenitism si pana la 13.080 pentru proxenitism agravat, sume insignifiante fata de profitul obtinut astfel. 

In 2010, 48% dintre persoanele condamnate aveau nationalitate straina, iar 56% dintre acestea au fost condamnate pentru proxenitism agravat. 90% dintre victime au fost de nationalitate straina, conform fundatiei Scelles. Dintre condamnati, 30% erau femei, arata statisticile Ministerului de Justitie. 

Cotidianul Le Figaro informeaza ca in Paris majoritatea "teritoriilor" sunt impartite intre delicventi romani si chinezi. 

"In ultimii ani, Bois de Boulogne este in mainile romanilor", a declarat Yves Charpenel, magistrat al Curtii de Casatie si presedintele fundatiei Scelles pentru lupta impotriva relelelor tratamente fata de fiintele umane.

In nordul zonei, proxenetii obliga tinere ecuatoriene sa presteze servicii sexuale in camionete. In sud, tinere din Bulgaria si Romania, dintre care multe sunt minore, sunt obligate sa se prostitueze.