Documentarul “Not My Life” prezinta in prima sa parte, difuzata sambata seara, marturiile a doi traficanti de persoane romani aflati intr-o inchisoare din Bucuresti, Traian si Ovidiu, care povestesc ororile comise.

Desi au comis infractiuni grave, ei nu au fost pedepsiti in mod adecvat. Traficantii de persoane primesc de obicei intre patru si sapte ani de inchisoare, dar dupa patru ani pot fi eliberati pentru buna purtare, explica Iana Matei, care conduce o organizatie neguvernamentala specializata pe recuperarea si reabilitarea victimelor traficantilor de persoane.

"Nu le dadeam sa manance. Le bateam (...). Le bateam cu picioarele, cu pumnii", explica Ovidiu, un tanar detinut pentru trafic de persoane si care provine dintr-o familie instarita, potrivit jurnalistului de investigatii Radu Paul.

Multe victime provin din randul romilor, care din cauza saraciei nu au alta alternativa decat sa isi vanda baietii pentru cersit si fetele pentru prostitutie.

In film apare si un interviu care descrie cum procedeaza traficantii de persoane in Albania. Inainte ca un grup de fete sa fie dus in capitalele occidentale - Roma, Paris, Madrid - traficantii le strang intr-o camera. Ei aleg una dintre ele, o aduc in fata grupului, si o executa rapid: fie o ard de vie, fie o impusca. Acesta este modul special in care traficantii le spun celorlalte fete: "Nu incercati sa fugiti".

Ana, o supravietuitoare romanca povesteste cum a fost batuta pana i-a cazut un dinte. Ea afirma ca era insarcinata, dar nu a spus acest lucru nimanui, incercand sa isi ascunda sarcina. Ea povesteste cum a fost batuta pana a cazut pe jos, incercand sa isi protejeze copilul.

"Traian si Ovidiu au iesit din inchisoare. Dar sunt sute ca ei in lume. Ei exista pentru ca li se permite sa existe", conchide comentatorul.

Filmat pe cinci continente timp de patru ani, “Not My Life” este primul film documentar care descrie practicile oribile si periculoase ale traficului de fiinte umane si sclaviei moderne la nivel global. Timp de patru ani, regizorul Robert Billheimer si-a facut documentarea in Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Africa.

"Salariu" de copil cersetor: 17.000 de euro/luna. Unde castiga minorii romi acesti bani VIDEO