"Un control al statului" cu privire la unele marci de dulciuri ucrainene a aratat "incalcari ale legii": continutul lor nu corespunde "standardelor indicate pe eticheta", a declarat agentia intr-un comunicat.

"Pentru a asigura drepturile consumatorilor, Rospotrebnazor (...) interzice importul pe teritoriul rus al dulciurilor produse in Ucraina", a anuntat ea.

Aceasta decizie are loc la o luna dupa interzicerea masiva a importurilor de produse alimentare provenind din tari care au pus in aplicare sanctiuni fata de Rusia, acuzata ca sustine insurgentii din estul Ucrainei.

Rusia a interzis deja importurile de produse lactate si cele de ceapa si ciocolata din Ucraina, precum si mai multe bauturi alcoolice ucrainene, avansand ca motiv protectia consumatorilor rusi.

Nu este prima data cand organismele de reglementare rusesti descopera brusc probleme in privinta unor produse provenind din tari cu care are relatii diplomatice tensionate.

In 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian in timpul razboiului dintre cele doua tari.

Petro Porosenko, miliardarul imbogatit din boabe de cacao, pe ruinele Uniunii Sovietice

Patro Porosenko, presedintele Ucrainei, ales in luna mai sa scoata tara din haosul in care o lasase Ianucovici, are o avere estimata de Forbes la 1,6 miliarde de dolari. Spre deosebire de majoritatea oligarhilor ucraineni, care s-au imbogatit rapid in anii haotici postsovietici, Porosenko a facut avere treptat.

Originar din Bolgrad (sudul Ucrainei), el a inceput vanzand boabe de cacao, dupa care a achizitionat mai multe fabrici de ciocolata, pe care le-a reunit in gigantul Roshen.

In plus, el mai detine o companie care fabrica masini si autobuze, un santier naval si Kanal 5, un post de televiziune care a relatat pe larg evenimentele in timpul miscarii de contestare.

In varsta de 48 de ani, el este singurul oligarh care nu a ezitat sa isi puna in mod deschis puterea financiara si mediatica in slujba contestatarilor proeuropeni de la Kiev.