In jurul orei 09:00 GMT, indicele RTS al Bursei de la Moscova inregistra o crestere de 1,24% in timp ce indicele Micex inregistra un avans de 1,42%.

De asemenea, rubla s-a stabilizat in raport cu moneda americana, un dolar fiind cotat la 63,86 ruble, si a scazut usor in raport cu moneda europeana, un euro fiind cotat la 70,93 ruble.

"Rusia este poate piata emergenta considerata drept cea care va beneficia cel mai mult de pe urma unei presedintii a lui Trump, in speranta ca acesta ar putea relaxa in 2017 sanctiunile care vizeaza Rusia", sustine Charles Robertson, economistul bancii Renaissance Capital.

Anterior, Moscova a fost acuzata in SUA ca favorizeaza candidatul republican la alegerile prezidentiale, care a avut chiar o serie de declaratii laudative la adresa presedintelui rus Vladimir Putin si a pledat pentru imbunatatirea relatiilor cu Rusia, afectate de dosarul sirian si cel ucrainean.

Citeste si: Cine este Donald Trump, noul presedinte ales al SUA: mogul imobiliar si star de televiziune, care pledeaza pentru taxe mai mici pentru bogati si pentru stoparea imigratiei

Vladimir Putin a fost unul din primii sefi de stat care l-a felicitat pe Donald Trump. Intr-o telegrama, Putin i-a spus lui Trump ca dialogul dintre Moscova si Washington trebuie sa serveasca intereselor ambelor tari si si-a exprimat speranta intr-o buna conlucrare in ceea ce priveste relansarea relatiilor dintre Rusia si SUA.

Presedintele rus si-a exprimat de asemenea increderea ca un "dialog constructiv intre Washington si Moscova, bazat pe principiile egalitatii, respectului reciproc si luarii in considerare a pozitiei fiecarei parti, este in interesul popoarelor tarilor noastre si al intregii comunitati internationale".

Relatiile dintre Rusia si SUA trec la ora actuala prin cea mai grava criza de la incheierea Razboiului rece, ca urmare a rolului Moscovei in criza din Ucraina, precum si a divergentelor legate de implementarea scutului american antiracheta in Europa si a politicii revizioniste ruse.