"Companiile si consiliile lor de administratie ar trebui sa analizeze daca este necesar ca actiunile sa fie tranzactionate in continuare pe bursele straine. Este o problema de securitate economica", a spus Suvalov marti, dupa o sedinta de guvern, informeaza Mediafax.

Anexarea Crimeei de catre Rusia, luna trecuta, a determinat Statele Unite si Uniunea Europeana sa impuna sanctiuni unor oficiali rusi si unor banci din aceasta tara, in timp ce guvernul de la Moscova a fost nevoit sa anuleze emisiuni de obligatiuni denominate in ruble in cinci din ultimele sase saptamani. 

Companii precum Yandex, VimpelCom si Mail.ruGroup sunt listate doar in strainatate. 

"Piata de capital devine mai complicata si mai inchisa pentru companiile ruse. Acest fapt este resimtit de exportatori si de cei care s-au imprumutat in strainatate", a aratat Suvalov. 

El a mai spus ca guvernul creeaza conditii atractive pentru companiile care vor decide sa se reinscrie la Bursa din Moscova. 

"Intrebarea este daca companiile listate vor avea lichiditate suficienta la Bursa din Moscova si daca cele nou intrate vor putea sa atraga finantare la un cost avantajos", a declarat Jack Arnoff, partener la compania Elbrus Capital Partners in Londra.  In opinia sa, Rusia trebuie sa faca progrese in privinta drepturilor actionarilor, pentru a atrage companiile la bursa locala.