Valentina Matviyenko a fost deja numita Margaret Thatcher, iar acum poate deveni cea mai puternica femeie din Rusia de la Ecaterina cea Mare, fosta imparateasa a Rusiei, in secolul al XVIII-lea.

Ea a castigat mandatul in Consiliul Federal, camera superioara a Parlamentului Rusiei, cu 95% din voturi, scrie BBC. Opozitia a catalogat acest lucru drept o frauda majora tinand cont de faptul ca aceasta este o apropiata a premierului rus Vladimir Putin.

In trecut, Matviyenko a fost guvernatorul Saint Petersburg, orasul natal al premierului rus si presedintelui Dmitri Medvedev, in 2003. Bilantul mandatului sau aici a fost unul pozitiv, ea fiind responsabila de modernizarea orasului si cresterea economica a regiunii. In timpul in care ea a fost guvernator, aici s-au mutat numeroase familii, iar veniturile obtinute din turism s-au dublat in aceasta perioada pana la 5 milioane de euro, scrie Business Insider.

In 2008, a ocupat locul 31 in clasamentul Forbes al celor mai puternice femei din lume.

De profesie chimist, ea a fost, pe rand, liderul politic al tinerilor rusi, diplomat - ambasadorul Rusiei in Malta - si apoi guvernator.

Citeste si:

Apple pregateste un iPhone 4, mai ieftin si cu memorie de 8GB

Statul va impozita cheltuielile in exces cu diurnele angajatilor delegati sau detasati