Revizuirea va include fiecare aspect al statutului Marii Britanii. Masura vine dupa ce primul ministru, David Cameron, a acuzat Franta si Germania ca orchestreaza atacuri impotriva centrului financiar din regat - City-ul londonez.

Intr-o conferinta de presa, Cameron spune ca vor fi analizate raporturile de putere si modul in care sunt ele vazute de la Bruxelles sau de la Westminster.

Ministerul de Externe va conduce intregul proiect care va analiza riscurile si oportunitatile Marii Britanii in raport cu UE, in contextul unei eventuale schimbari in Tratatul de aderare la Uniune.

Orice schimbare in Tratatul de aderare la UE trebuie sa fie aprobata de toate cele 27 de tari membre. Acest lucru inseamna ca Marea Britanie va avea un drept de veto puternic in raport cu Germania, de exemplu.

Marea Britanie, prin vocea lui George Osborne, a anuntat imediat dupa semnarea acordului de salvare al Greciei ca nu va contribui la fondul destinat salvarii zonei euro cu resurse suplimentare, ci doar cu fonduri care sunt valabile pentru toti membrii FMI.

Citeste si

10 caracteristici ale telefoanelor cu Android de care ar trebui sa se teama Apple FOTO