După anunțarea deciziei, indicii Dow Jones Industrial Average, Nasdaq şi Standard and Poor's 500 ai Bursei de la New York au închis în creştere.
 
Este a treia oară în acest an când Fed decide reducerea costului creditului pentru a preveni riscurile de încetinire a economiei, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, dar şi a scăderii activităţii economiei mondiale.

Miercuri, Preşedintele Fed, Jerome Powell, a sugerat că deocamdată nu vor urma alte reduceri ale dobânzii.

"Simţim că politica monetară este bine plasată. Riscurile la adresa economiei s-au atenuat, există posibilitatea încheierii unui acord comercial între SUA şi China şi o reducere a incertitudinilor legate de Brexit", a declarat şeful Fed, potrivit Agerpres.

Acesta a sugerat că nu se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii în cazul în care condiţiile economice nu se vor înrăutăţi neaşteptat.

Pieţele financiare nu au fost surprinse de decizia Fed de miercuri, dar aşteptările privind o nouă reducere până la finalul acestui an s-au diminuat semnificativ în ultimele săptămâni. Preşedinţii Fed din Kansas, Esther George, şi din Boston, Eric Rosengren, s-au opus reducerii dobânzii, aşa cum au făcut şi la precedentele şedinţe de politică monetară din acest an, apreciind că nu este necesară o astfel de decizie.

Rata şomajului în SUA este aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, inflaţia este moderată, în timp ce creşterea economiei americane a încetinit la 1,9% în trimestrul trei din 2019. Dar unele sectoare ale economiei, în special industria, au fost afectate în ultimele luni din cauza războiului comercial dintre SUA şi China şi a încetinirii economiei mondiale.

Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,43%, ajungând la valoarea de 27.186,96 puncte, în timp ce indicele Standard and Poor's 500 a urcat cu 0,33%, la 3.046,81 puncte. Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,33%, la 8.303,98 puncte.