Zuckerberg va intra astfel in galeria celebritatilor care au primit aceasta distinctie. Printre acestea se numara presedintii americani Barack Obama si Bill Clinton.

"Perdantul" competitiei este Julian Assange, australianul care a publicat, in ultimii patru ani, documente secrete ale autoritatilor americane. El conducea in topul clasamentului intocmit de cititorii revistei Time.

Alti oameni din sectorul de IT inclusi pe aceasta lista sunt fondatorul Amazon, Jeff Bezos, si co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

 Facebook este cel mai dorit angajator!

Tot astazi, un clasament publicat de Reuters arata ca Facebook este cel mai dorit angajator la nivelul SUA. In schimb, Google este doar pe locul 30.

Criteriile dupa care a fost alcatuit topul au vizat nivelul salariilor sau competenta angajatorilor. In plus, peste 150.000 de salariati au participat la studiu.

Cum a inceput povestea lui Zuckerberg?

Intreaga "nebunie" Facebook a inceput intr-o camera de camin, in 2004, atunci cand Zuckerberg avea doar 20 ani si era student la Harvard. Un tanar timid, el a demarat un serviu numit la inceput Thefacebook.com pentru a conecta studentii. Insa, la finele primului semestru, reteaua avea deja peste 100.000 de utilizatori.

La 7 ani distanta, reteaua sociala a devenit o moda la nivel global. Astfel, peste 550 de milioane de oameni si-au facut cont pe Facebook pentru a tine legatura cu fosti colegi sau prieteni.

In Romania, exista 2 milioane de utilizatori ai retelei sociale.

Tanarul timid a devenit personaj de film si de benzi desenate

Povestea "creierului" Facebook, cu o avere estimare de revista Forbes la 6,9 miliarde dolari, este subiectul unui film lansat recent - "The social network", pelicula care a primit sase nominalizari la Globurile de Aur 2011.

In plus, Zuckerberg ar putea fi si personalul principal al unei carti de benzi desenate, potrivit site-ului Mashable. Si asta pentru ca o companie canadiana, Bluewater Productions, vrea sa raspunda in 48 de pagina la intrebare cine este Mark Zuckerberg.