In fiecare zi cand intru pe usile de la birou ma gandesc ca am posibilitatea de a schimba felul in care 500 de milioane de oameni interactioneaza cu prietenii lor, iar acest lucru te face sa simti ca ai un impact major asupra lumii prin ceea ce faci. Acest lucru este cu atat mai impresionant cu cat la Facebook echipa de ingineri este formata din doar 500 de oameni - practic exista un inginer la fiecare un milion de useri”, povesteste Tiberiu, despre experienta sa americana, intr-un interviu pentru CampusNews.

Cum a ajuns tanarul student Tiberiu Savin, un abonat al olimpiadelor internationale, sa lucreze la Facebook?

Norocul lui a fost ca a aflat despre o conferinta pe care cei de la Facebook urmau sa o tina la Politehnica, in aprilie, dupa care cei interesati puteau depune un CV in vederea angajarii sau pentru un stagiu de internship.

Dupa trei interviuri, Tiberiu era anuntat, printr-un mail, ca a fost acceptat intr-un stagiu de internship la biroul central al companiei din Palo Alto, iar din septembrie s-a mutat in California.

Ceea ce apreciaza cel mai mult acolo este libertatea si faptul ca atmosfera de la birou nu il face sa se simta ca un agnajat.

Stiti cum e in Romania cand te duci la munca si nu ai absolut nici un chef sa lucrezi, esti obosit, sictirit si totusi trebuie sa stai la munca 8 ore sa lucrezi, sa faci ce trebuie sa faci intr-o sila totala? Ei bine, aici nu este asa. Vii la birou cand vrei, pleci cand vrei, o sa il citez pe managerul meu ‘As long as you can finish your project, I don't care if you take a whole week off’ (Atata timp cat iti termini proiectul, nu ma intereseaza daca iti iei si o saptamana libera, n.red.)", scrie Tiberiu pe blogul personal.

Tanarul student roman spune ca lectia cea mai valoroasa pe care a invatat-o in Palo Alto este ca un angajat lucreaza mult mai bine daca nu se simte ca un angajat. “Cu cat ii dai mai multa libertate, cu atat acesta se va responsabiliza mai mult si va lucra in momentele in care el se simte mai productiv si va aduce rezultate foarte bune”, explica Tiberiu.

Cum sunt intalnirile cu Mark Zuckerberg?

"’Q&A with Mark Zuckerberg’ sunt o serie de sedinte saptamanale in care ne adunam toti angajatii, Zuck vine in fata si putem sa il intrebam absolut orice, de la ‘De ce nu putem veni cu cainele la birou?’ pana la strategia de viitor a companiei (in cazul in care cineva vrea sa stie, nu putem veni cu caini la birou pentru ca anumite persoane au zis ca sunt alergice). Tot in tema asta am apucat sa vad aici o groaza de personalitati mari venind si tinand astfel de Q&A-uri la Facebook (azi de exemplu a fost Bill Gates, iar acum vreo 2 saptamani a venit primarul din New York)”, mai povesteste Tiberiu Savin.

Surprinzator este faptul ca Tiberiu inca nu stie ce vrea sa faca dupa terminarea facultatii, daca ramane in tara sau pleaca in straintate. Microbul Facebook i-a intrat, insa, in sange, pentru ca, dupa stagiul din acest an, intentioneaza sa se intoarca la vara intr-un nou stagiu de internship la Palo Alto.