Separat, pachetul de sprijin din noiembrie al autorităţilor de la Berlin pentru a compensa firmele afectate de măsurile de izolare adoptate luna aceasta se va ridica la 14 miliarde de euro, după ce iniţial Guvernul intenţiona să acorde zece miliarde de euro, susţin sursele.

Ca parte a noilor măsuri de sprijin, companiile pot obţine până la 200.000 euro pe lună pentru a acoperi costurile fixe, cum ar fi chiria, în timp ce antreprenorii individuali pot primi până la 5.000 de euro, potrivit Agerpres.

Germania dispune de suficiente fonduri pentru a adopta noi măsuri de sprijin, dacă va fi necesar, pentru a contracara impactul pandemiei asupra celei mai mari economii europene, a afirmat joi ministrul de Finanţe Olaf Scholz. Acesta a explicat că autorităţile de la Berlin intenţionează să facă în total împrumuturi de peste 300 miliarde de euro în 2020 şi în 2021, dar trebuie să analizeze cu atenţie ce măsuri de sprijin sunt oportune.

Guvernul de la Berlin a îmbunătăţit recent estimările privind evoluţia PIB-ului Germaniei în 2020. Autorităţile germane se aşteaptă acum la un declin al PIB-ului de 5,5% anul acesta, faţă de un recul de 5,8% previzionat anterior. De asemenea, Executivul a confirmat prognoza privind un avans al economiei germane de 4,4% ,în 2021.

Germania a intrat în carantină parţială, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun. Sunt închise restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt, de asemenea, limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane. Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.