Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut luna aceasta cu 8.000, până la cifra ajustată de 2,907 milioane, în timp ce rata şomajului în Germania a scăzut la 6,3%, de la 6,4% în august.

Oficiul Federal pentru Muncă a informat că un număr persoanelor incluse în schema "Kurzarbeit" - program de lucru redus - a scăzut la 4,2 milioane în iulie, de la nivelul de vârf de aproape şase milioane în aprilie, în perioada de vârf a crizei, potrivit Agerpres.

"Kurzarbeit" a fost introdus pentru prima dată în perioada crizei financiare din 2008, iar companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi costurile care apar din păstrarea angajaţilor care muncesc mai puţin timp

Piaţa forţei de muncă din Germania este sprijinită în prezent de subvenţiile guvernamentale, aproape patru milioane de persoane fiind incluse în schema "Kurzarbeit", care recent a fost extinsă până la finalul lui 2021. Aceste evoluţii au stimulat cererea internă, datele din august arătând o creştere peste estimări a vânzărilor cu amănuntul.

Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), în august vânzările cu amănuntul au crescut cu 3,1%, după un declin de 0,2% în iulie. Analiştii se aşteptau la un avans de doar 0,5% luna trecută. În ritm anual, vânzările cu amănuntul au crescut cu 3,7% în august, după un avans de 5% în iulie.