Banca germană a acordat Trump Organization, grup condus în prezent de doi fii ai preşedintelui american, împrumuturi în valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari, care sunt în curs de rambursare, potrivit documentelor transmise de Donald Trump Biroului pentru Etică Guvernamentală, în luna iulie, şi a unei surse din cadrul Deutsche Bank, scrie News.ro.

Cele trei împrumuturi, care vor fi scadente în doi ani, sunt în curs de rambursare şi garantate personal de către preşedinte, au spus doi oficiali bancari.

În timpul unor întâlniri care au avut loc în ultimele luni, o comisie a Deutsche Bank care supraveghează riscurile legate de reputaţie şi de altă natură din regiunea Americilor a discutat modalităţi prin care poate să scape banca de ultimele legături cu Trump, au declarat două dintre cele trei surse bancare.

Pe parcursul anilor, banca germană i-a împrumutat lui Trump peste 2 miliarde de dolari, a spus unul dintre oficiali.

Una dintre ideile apărute în timpul întâlnirilor a fost vânzarea împrumuturilor pe piaţa secundară, dar ideea nu a atras susţinere pentru că nu a fost clar cine ar dori să cumpere împrumuturile şi problemele asociate acestora.

Deutsche Bank a   refuzat să comenteze, iar Trump Organization nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Casa Albă a refuzat să comenteze.