"Arestarea lui Vladimir Putin: reportaj din sala de tribunal" il prezinta pe actualul premier in Tribunalul Hamovniseski din Moscova, judecat de magistratul Viktor Danilkin, care l-a condamnat la sfarsitul lui 2010 pe fostul magnat al petrolului si detractor al regimului rus, Mihail Hodorkovski. 

Vocea de pe fundal explica faptul ca Putin este judecat pentru "deturnarea bunurilor statului", "abuz de putere putere", "manevre financiare" si "participare la pregatirea unor acte de terorism al caror scop este raspandirea terorii in randul populatiei si exercitarea unei influente asupra organelor statului". 

Vladimir Putin, cu capul plecat, sta in picioare in banca acuzatilor. 

Inregistrarea video a fost postata online pe contul YouTube LancelotChannel ce apartine agentiei Lancelot si face publicitate unui documentar, "Asasinarea Rusiei", datand din 2002.  Filmul acuza serviciile de securitate (FSB) ca au orchestrat atentate din 1999 in Rusia pentru a permite accesul la putere al lui Vladimir Putin, fost ofiter KGB. 

Unul dintre autorii peliculei este Aleksandr Litvinenko, fost agent FSB si critic al regimului rus, care a murit in noiembrie 2006 la Londra, dupa ce a fost otravit cu poloniu. 

Opozantii rusi, privati de accesul la presa traditionala, prolifereaza pe Internet, iar inregistrarile video care il denunta pe Putin se bucura de un mare succes, informeaza Mediafax.