Actiunile bancii au scazut cu 3,3% in tranzactii derulate inainte de deschiderea bursei din SUA, intrucat castigul pe actiune, de 20 de dolari, s-a situat sub asteptarile analistilor, de 23 de centi pe titlu. 

"Veniturile mai mici din creditarea ipotecara si profiturile mai mici din vanzarea de instrumente financiare", au afectat rezultatele, se arata intr-un comunicat al bancii. 

Bank of America a vandut incepand din 2010 active de peste 60 de miliarde de dolari si si-a consolidat situatia financiara.

Directorul general, Brian T. Moynihan, se concentreaza in prezent pe reducerea cheltuielilor anuale de 8 miliarde de dolari si pe cresterea veniturilor, noteaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Veniturile totale ale bancii s-au situat la 23,7 miliarde de dolari in primul trimestru, fata de 22,5 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. 

Bank of America este ultima dintre cele mai mari patru banci din SUA care raporteaza rezultate pentru primul trimestru.

JPMorgan Chase, cea mai mare banca americana, a raportat o crestere de 33% a profitului net, Wells Fargo a inregistrat un avans de 22%, in timp ce castigul Citigroup a urcat cu 30%.