Decizia a fost luată după ce activitățile companiei au fost declarate neesențiale de către Guvern, în cadrul unui program de restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Guvernul mexican a declarat, săptămâna aceasta, stare de urgență sanitară și a decis suspendarea tuturor activităților neesențiale, după ce numărul de persoane infectate cu coronavirus a depășit 1.000. Joi, numărul infecțiilor depășise deja 1.500 și fuseseră raportați 50 de morți.

Producătorul de bere a anunțat că duminică va opri complet activitatea, în condițiile în care este deja în plin proces de reducere a producției până la un nivel care să-i permită revenirea, pe măsură ce suspendarea va fi ridicată.

“Dacă guvernul federal consideră oportun să facă unele clarificări care să confirme că berea este un produs agro-industrial, Grupul Modelo este gata să pună în aplicare un plan în care peste 75% din personalul nostru ar lucra de acasă și, în același timp, ar garanta aprovizionarea cu bere, a explicat compania.

Agricultura și producția de alimente sunt considerate activități esențiale și nu intră între industriile restricționate de Guvern.

Grupo Modelo face parte din gigantul internațional Anheuser-Busch InBev și operează 11 fabrici de bere în Mexic.