Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a spus ca termenele de utilizare a voucherelor din programul Rabla vor fi prelungite, la cererea proprietarilor de vouchere, atat pentru programul de masini, cat si cel pentru tractoare.

"Pana acum asa era: tichetele se eliberau de catre colectori pana la data de 21 noiembrie inclusiv, trebuia sa se utilizeze de catre proprietari pana la data de 23 noiembrie, deci sa se depuna la producator, si ultima cerere de decontare se depunea de catre producator pana la 25 noiembrie, urmand ca decontul sa se faca in 12 decembrie. In urma solicitarilor din partea proprietarilor de vouchere, am decis modificarea termenelor, in felul urmator: in continuare tichetele valorice se elibereaza de catre colectori pana la data de 21 noiembrie, utilizarea tichetelor se va face pana la data de 12 decembrie si ultima cerere de decontare din cadrul programului se poate depune pana la data de 15 decembrie, iar decontarea se va efectua pana la data de 23 decembrie", a declarat Borbely, citat de Mediafax.

Borbely a spus ca programul va fi reinceput anul viitor, in februarie, dupa ce ministerul anunta public care producatori auto vor participa.

"Anul viitor cam prin februarie repornim. Deci nu se opreste programul Rabla, va fi, probabil, cam in aceleasi conditii si anul viitor. Anul acesta vor fi cam 120.000 de masini predate. Anul trecut au fost 190.000. Programul Rabla pentru tractoare a pornit numai acum in septembrie, pentru ca am avut o disputa cu Uniunea Europeana, sunt, deocamdata, 75 de cereri si va reporni si pentru tractoare, pentru ca exista un interes, in februarie", a afirmat ministrul.