Firma londoneza este celebra pentru proiectarea unor cladiri si constructii precum stadionul Wembley din Londra, World Trade Center din New York si aeroportul din Beijing.

Cel mai nou plan al companiei este rezultatul colaborarii cu un numar mare de organizatii, printre care se numara si Agentia Spatiala Europeana.

Firma de arhitecti a testat aplicatiile practice ale tehnologiei printarii 3D, folosita deja in industrie pentru a clona obiecte. Tehnica implica scanarea obiectului care trebuie clonat cu o camera video speciala si conceperea unei variante tridimensionale a acestuia. Proiectul este trimis apoi imprimantei 3D, care va transforma imaginea virtuala intr-un obiect real, folosind anumite materiale, pe care le asaza strat cu strat, pana la obtinerea clonei.

Ideea firmei londoneze este de a trimite de pe Pamant o structura gonflabila, aceasta urmand sa fie acoperita cu o cochilie construita de imprimante 3D, din materialele existente la suprafata Lunii. Imprimantele ar fi coordonate de roboti. Compania spune ca aceste cladiri ar putea adaposti patru persoane si ar putea fi ulterior extinse.

De asemenea, compania spune ca un loc potrivit pentru construirea acestor cladiri ar fi polul sud al Lunii.