• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA au vrut sa detoneze o bomba nucleara pe Luna

SUA au vrut sa detoneze o bomba nucleara pe Luna

Statele Unite elaborasera, in anii 1950, un plan care prevedea detonarea unui dispozitiv nuclear pe Luna, informeaza CNN.  "Project A-119" a fost elaborat de Fortele Aeriene americane in anul 1958, perioada in care SUA si Rusia erau in plin Razboi Rece si intr-o cursa a inarmarii nucleare.

"Oamenii erau foarte ingrijorati de prima misiune ruseasca in spatiu si de realizarile majore ale Uniunii Sovietice din acea perioada. De aceea, Statele Unite aveau nevoie de o realizare notabila. Acest proiect avea rolul de a asigura lumea ca Statele Unite vor putea mentine un echilibru strategic in relatia cu URSS", explica fizicianul Leonard Reiffel, care a condus proiectul. 

Intr-un raport din 1959, Reiffel scria urmatoarele lucruri despre acest proiect strict secret: "Scopul detonarii unei bombe nucleare pe Luna este triplu: stiintific, militar si politic".  Planul prevedea lansarea unei rachete intercontinentale de pe Terra si detonarea incarcaturii nucleare a acesteia pe Luna. Unii experti au avertizat ca o astfel de explozie risca sa distruga in totalitate satelitul natural al Pamantului.


2 decembrie 2012 17:53
Modifică setările cookies