Sambata seara Grecia a invins Rusia la campionatul european de fotbal din Varsovia, Polonia.

Selectionerul Greciei, Fernando Santos, a declarat dupa victoria din meciul cu Rusia, scor 1-0, ca echipa sa a facut o bucurie tuturor grecilor prin calificarea in sferturile Euro-2012 si ca acest succes este rezultatul eforturilor si determinarii jucatorilor, informeaza AFP.

"Am facut o bucurie grecilor! "

"Suntem foarte fericiti, am facut o bucurie tuturor grecilor, ceea ce este foarte important. Calificarea este fructul eforturilor noastre si al determinarii. Dumnezeu a fost cu noi. Mergem in sferturi!", a spus Santos.

El considera ca echipa Greciei are "o dinamica buna". "Karagounis nu poate juca in sferturile de finala, va trebui sa gasesc un inlocuitor, acesta este job-ul meu", a adaugat tehnicianul.

Santos le-a multumit jucatorilor sai, care "au dat totul si chiar mai mult". "Le-am spus inainte de meci: «Am incredere totala in voi», desi Grecia se afla intr-o pozitie proasta in clasamentul grupei", a explicat selectionerul Greciei.

Tehnicianul a spus ca istoria Greciei a fost cea care i-a inspirat pe el si pe jucatorii sai: "Ceea ce ne inspira este istoria Greciei, iar acest respect al fiecaruia pentru Grecia vine de acolo, din aceasta istorie. Stiinta, democratia vin din Grecia. Ar fi dificil avand in vedere toata aceasta mare istorie sa i se dea lectii Greciei".

Reprezentativa Greciei a invins, sambata, la Varsovia, cu scorul de 1-0 (1-0), nationala Rusiei, in ultima etapa a grupei A de la Campionatul European din Polonia si Ucraina, si s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Karagounis, in minutul 45+2.

Grecia hotaraste azi destinul intregii Europe

Elenii joaca un rol important astazi. Astazi au loc alegerile legislative cu valoare de test, considerate un referendum asupra euro si care vor servi la stabilirea viitorului tarii, aflata in criza.

Sectiile de votare vor fi inchise la ora 19.00, cand va fi publicat primul sondaj la iesirea de la urne, care va arata daca grecii au reusit sa departajeze o dreapta care sustine politica de austeritate si se prezinta ca garantul ancorarii tarii in zona euro de o stanga radicala anti-austeritate, intr-un scrutin urmarit de o lume intreaga.